Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Akova, Balya festivalinde…

Akova, Balya festivalinde…

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Balya 4. Hayvan ve Emtia Festivaline katıldı. Festivalin ilk günü gerçekleştirilen hayvan ve süt ürünleri yarışmalarını izleyen Akova, hayvancılık hakkındaki görüşlerini aktardı.

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Balya 4. Hayvan ve Emtia Festivaline katıldı. 
Festivalin ilk günü gerçekleştirilen hayvan ve süt ürünleri yarışmalarını izleyen Akova, hayvancılık hakkındaki görüşlerini aktardı.
Akova, "arz kaynaklarının giderek azaldığı günümüzde sürdürülebilir ve istikrarlı gıda kaynaklarına olan ihtiyacımız hayvancılık sektörüne daha fazla önem vermemiz gerektiğini göstermektedir" dedi. 
Düzenlenen festivallerle ülkemizdeki önemli konulara dikkat çekip, bu konularda farkındalık yaratılmaya çalışıldığını belirten CHP Milletvekili Akova, Balya festivalinin de gerek Balıkesir gerekse ülkemiz için çok önemli bir konuya dikkat çektiğini, hayvancılık sektörünün sorunlarının ve önündeki engellerin aşılması için Bakanlığın daha fazla sektörü desteklemesi gerektiğini, hayvan ithalatına izin verilmesinin sektöre büyük darbe indirdiğini, çok fazlam hayvanın kesime gönderildiğini, hayvan varlığımızın azaldığını vurguladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı